KAP 2022 – A közösség erejével a jövő céljai felé


A Közösségi Adományozási Program keretein belül a bank tulajdonosi köre minden évben lemond az adózott eredmény 10%-áról, majd annak rá eső részéről a Bank minden ügyfele maga rendelkezhet: Mik azok a kiemelt célok, amiknek a támogatására hívja a Bank az ügyfeleit? Idén több, mint 50 szervezet és ügy került kiválasztásra, melyek három nagy téma köré szerveződnek.

A Közösségi Adományozási Program keretein belül a bank tulajdonosi köre minden évben lemond az adózott eredmény 10%-áról, majd annak rá eső részéről a Bank minden ügyfele maga rendelkezhet: a számára kedves, szimpatikus vagy szerinte kiemelten fontos feladatot ellátó szervezet kiválasztásával minden MagNet Bank ügyfélnek lehetősége nyílik arra, hogy az általa választott célt támogassa, saját bankja profitjából.

De mik azok a kiemelt célok, amiknek a támogatására hívja a Bank az ügyfeleit? Idén több, mint 50 szervezet, ügy került kiválasztásra, melyek három nagy téma köré szerveződnek. Kattints >>ide a nyertesek listájáért<<!

  • Hisszük, hogy a csak akkor van jövőnk, ha az zöld,

ezért a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyének most is kiemelt figyelmet szentelünk. Ezek a projektek a „Zöld jövő” kategóriában fognak az idei évben megjelenni.

40.000 ügyfél, 40.000 fa
  • Hisszük azt is, hogy nincs zöld fordulat szociális fordulat nélkül,

ezért igyekszünk mindazon kezdeményezetteket helyzetbe hozni, melyek egy-egy valamilyen szempontból hátrányos, vagy kirekesztett célcsoport problémájára próbálnak megoldást kínálni. Ezeket az „Egyenlő esélyek” kategóriájában jelenítjük majd meg.

  • Mindezeken túl hisszük azt is, hogy a változás motorjai maguk az emberek,

akik döntéseikkel, cselekvéseikkel, akár közösségként is képesek tenni a jövőért. Ezért figyelnünk kell arra is, hogy az emberek testi és lelki egészsége egyensúlyban legyen, és támogatnunk kell azokat a projekteket, melyek ezt a cél szolgálják. Ezeket a „Test és Lélek” kategóriában mutatjuk majd be.

Idén először pedig a MagNet Bank a szervezetek projektjeinek támogatásán túl egy plusz alapot is létrehoz annak érdekében, hogy további civilszervezetek bevonásával aktuális és akut problémákra adjon választ. Hogy mi lesz ez 2022-ben? Az idei nyár sok kérdést nyitott meg sajnos…

Most induló sorozatunkban bemutatjuk az egyes kategóriákba bekerült szervezeteket, és azokat a problémaköröket, amelyekre szuper izgalmas projektjeikkel hoznak válaszokat. A végén pedig azt is bemutatjuk, mi lesz a célzottan létrehozott alap témája. Tartsatok velünk!