365 napnyi lehetőség. Mit kezdesz vele?


Az üres pezsgős üvegeken és konfetti halmokon átverekedve magunkat 2020-ban is megérkeztünk az újévbe, egy újabb ciklusba nyertünk belépőt! Lassan azt is megszokjuk, hogy a hivatalos dokumentumok végén 9-es helyett 0-át kell kanyarítani a dátum helyén.

Milyen gondolatokkal búcsúztál az elmúlt évtől, és hogyan tekintettél az újba? Milyen álmok és célok kavarogtak benned?

A legtöbb ember vágyik arra, hogy szintézisben láthassa az életét, és az abból álló 365 napos etapokat. Jó érzés számba venni az óév örömteli pillanatait és sikereit: mindazt, amit erővel és kitartással megteremtettünk magunknak, s amelyeket már a hátunk mögött tudhatunk. Raktározzuk el ezeket az emlékeket, hogy munícióval szolgálhassanak később, amikor a kis hang a fejünkben elkezdi suttogni: „menni fog ez?”

Kellemetlen élmény, de annál hasznosabb ugyanakkor visszagondolni azokra a dolgokra is, amiket feladtunk, vagy nem értünk velük célba. Döntések, amiket halogattunk, és feladatok, amikkel végső soron nem haladtunk az elmúlt évben.

Itt jöhet a feloldozás: ahhoz, hogy tabula rasa-ként -azaz tiszta lapként- tekintsünk az előttünk álló évre, és újra felvehessük a fonalat, elengedhetetlen lépés, hogy megbocsássuk saját botlásainkat. Végül is ki akar bűntudattal teli zsákokkal nekiindulni egy újabb kalandokban és kihívásokban gazdag esztendőnek? Szóval mély levegő, kifúj….Zsákokat lehajít.

Újratervezés- profi valóságformálás

A valóságot a legkönnyebben úgy formálhatjuk, ha nem maradunk túl sok ideig az álomhajón, hanem átlépünk a szárazföldre - a realitások talajára.  Ebben segít a webről ingyenesen letölthető Year Compass, azaz évtervező iránytű. Kiváló vonalvezető arra, hogy a számvetést és a tervezést is végrehajtsuk, majd 2020 végén megint elővegyük, és rápillantsunk az év elején rögzített tervekre. Hopp, máris tisztán látszik, hova jutottunk el 12 hónap alatt!

Fotó: Samuel Zeller / unsplash.com

Pénzügyi segítség váratlan helyzetekre

Előfordul, hogy minden igyekezet ellenére az eltökéltség, a jószerencse és kitartás nem elég a sikerhez: amikor csak pénzügyi lehetőségeink szabnak határt a kitűzött terveiknek, és hogy mi valósulhat meg 365 nap alatt. Felmerülhet egy probléma, amelynek megoldását nem tanácsos elodázni, vagy jöhet egy lehetőség is, amit kár lenne kihagyni, ám nem elegendő a megtakarításunk, vagy épp egyáltalán nincs rendelkezésre álló anyagi erőforrásunk.

Ilyen, és ehhez hasonló helyzetekre kínál megoldást a személyi kölcsön.  Komoly előnyt jelent, hogy ehhez a típusú hitel formához elég gyorsan hozzájuthatunk, ugyanis nem feltétel, hogy ingatlan fedezetet biztosítsunk, és bármire szabadon felhasználhatjuk.

Kedvező kondíciók- Csak óvatosan!

Persze nehéz megjósolni, hogy vajon milyen anyagi helyzetünk lesz a vállalt futamidő alatt. Lesz- e mindvégig elegendő bevételünk, amiből fizethetjük a törlesztőt, úgy hogy közben stabil mederben folyik az életünk is. Egy fontos biztonsági tényező, hogy a MagNetes személyi kölcsön törlesztőrészlete mindvégig változatlan marad, és ezáltal a fix kiadások részét képezheti az otthoni havi büdzsénk tervezésekor.

Nézz körül itt: www.magnetbank.hu/szemelyi-kolcson

Utóirat élményvadászoknak és klasszikus álmodozóknak

Karácsonyra tömegesen adtam ajándékba Szolnoki-Szendrődi Judit (Malinovka) Wanderlust című élménygyűjtő füzetét, amely hosszú inspirációs listát biztosít arra vonatkozóan, hogy milyen sokféle élményben lehet részünk, ha elhisszük: az élet mégiscsak gyerekjáték, amibe érdemes évről évre teljes gőzzel beszállni! Kalandra fel!   

 

Kincses Andi