Forrásteremtés a civil szférában


Követőink nyomában: ingyenes workshop civileknek

Mi köze a fundraisingnek az automatizációhoz? Miben más a CRM mint egy sima adatbázis? Hogyan lesz ezekből egy hazai civil szervezetnek forrása az alaptevékenysége és a kampányai biztosítására?

Ha benned is felmerültek már ezek, vagy ehhez hasonló kérdések, van egy jó hírünk: május 24-én, kedden, egy ingyenes workshop keretein belül jó eséllyel választ, illetve jó tanácsokat kaphatsz ezekre, nem beszélve a Rád váró jó gyakorlatok megosztásáról, és az azokból levonható, személyre szabható tanulságokról!

Átlátható és kiszámítható pályázati források, valamint egyéb, biztonságos finanszírozási lehetőségek hiányában szinte minden magyarországi civil szervezet foglalkozik fundraisinggel: azok is, akik nem így hívják, és azok is, akik nem is tudnak róla. Amikor a források előteremtéséről gondolkodunk, legyen az egyéni adomány, magánszemélyektől érkező egyszeri vagy rendszeres felajánlás, vállalati együttműködés, valamilyen jótékonysági kampány vagy gyűjtés, valójában ezt csináljuk. Annak viszont, hogy nem nevezzük nevén, vagy nem tudatosítjuk, mivel is állunk szemben, nagyon gyakori oka az, hogy - erőforrások hiányában - civil szervezetként nem rendelkezünk ehhez társított tervvel, lépésről lépésre építkező stratégiával.

CRM és fundraising-stratégia civileknek

Nem kell azonban, hogy ez így maradjon: mára viszonylag könnyen, sokak számára elérhető, ingyenes, illetve jó megtérüléssel használható, kész, dobozos eszközök is a segítségünkre lehetnek mindebben, de önmagában már az is nagyot lendíthet a hatékonyságunkon, ha tudatosan végiggondoljuk az utakat, amiken adományozóink érdeklődőből támogatóinkká válnak - így megtalálhatjuk a lemorzsolódási pontokat, a már eddig is jól működő, így bátran erősíthető elemeket, és a még kihasználatlan potenciálokat.

Ha te és szervezeted is fejlődnétek ezen a területen, akkor sok szeretettel várunk egész napos műhelymunkánkon, ahol Baranyai Liza nemzetközi fundraising-szakértő, Szczígel Andrea fundraising- és CRM-tanácsadó, valamint Karsai Tamás CRM- és marketing automatizációs szakértő mutatják be, hogy mire lehet szüksége egy jól működő szervezetnek a sikeres kampányokhoz. Megtudhatod, miért éri meg szervezetednek elkezdeni CRM rendszert használni az eredményesség növelése érdekében: hogy hogyan tudsz a meglévő adatbázisodból jelentős adományozói bázist építeni és ezzel megalapozni a hosszútávú, fenntartható működést a rendszeres adományozók segítségével. Mindemellett pedig ez egy remek alkalom arra is, hogy tapasztalatot és tudást cserélhess a hasonló nonprofit szervezetekkel.
A workshop ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött; további részletekért nézd meg a Facebook-eseményt!

Időpont: 2022. május 24., kedd, 9:30–15:30
Helyszín: MagNet Közösségi Ház (Andrássy út 98.)
Jelentkezési határidő: május 18.
Regisztráció: https://forms.gle/eCK3kRpdqmZzzv5U8