Molnár Csaba

Molnár Csaba

közösségfejlesztési igazgató (szervezet- és márkafejlesztés),
equity partner, az igazgatóság tagja

 

A közösségi bankká válást megelőzően, 2010. év elején csatlakoztam a MagNet Bankhoz, az akkor felvállalt felelős stratégia hírére. Belépésem óta a Bank közösségfejlesztési területét vezetem, amely magában foglalja a szervezet humán stratégiájának, kommunikációjának, illetve márkájának és marketing tevékenységének fejlesztését, továbbá a Bank civil partnereivel való együttműködésének és társadalmilag felelős stratégiájának alakítását. 2013 óta a bank részvényese és a Bank igazgatóságának tagja vagyok.

Humán erőforrás menedzserként és kommunikációs szakemberként kaptam a diplomáimat, szereztem nemzetközi képesítést fenntarthatósági területen, illetve vezetőfejlesztés, szervezeti pszichológia és üzleti coaching területeken. Szervezet- és vezetőfejlesztés, illetve humán erőforrás menedzsment területen már több mint 20 éve dolgozom, nemzetközi és hazai, illetve pénzügyi, nagyvállalati és tanácsadó cégeknél egyaránt.

 

A látható környezeti, társadalmi, vagy épp gazdasági nehézségek mellett is, a felvállalt stratégiánk kapcsán tudok bizakodóan is gondolni a jövőnkre. Még ha ezt sem jelenértékben, sem bruttó boldogságindex növekedésben számszerűsíteni nem tudom. Továbbra is töretlenül hiszek például a tudatos fogyasztókban. Azokban, akik lokális piacokon vásárolnak, keresik a fair trade címkés termékeket, értik ökolábnyomukat, akiknek lassabb tempója, esetleg több könyve, városi bringája, vagy jógamatraca is van. Közösségi banki ügyfélként, vállalatvezetőként, most már azt is tudjuk róluk, hogy nem csak akkor viselkednek így, amikor költik a pénzt, hanem akkor is, amikor épp megtakarítják. Már látjuk, mérjük, hogy ez nem csak nekik jó. Ezért is szeretjük őket nagyon. Meg azt is, amit mi csinálunk. Egy jó és szerethető bankot, közös értékek, tudatos választások és felelős döntések mentén, ilyen munkatársakkal, ügyfelekkel és nemzetközi értékalapú banki partnerekkel. Ma már lehet idehaza is szelektíven bankolni.