Salamon János

Salamon János

Vezérigazgató, az Igazgatóság tagja

A kezdetektől, 1996 tavaszától dolgozom a MagNet Magyar Közösségi Banknál, pontosabban annak jogelődjeinél. Részese voltam a takarékszövetkezet beindításának, felfuttatásának, bankká átalakításának, majd az első magyar közösségi bankként debütálásának is. 

 

Az első diplomáimat a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem még a nyolcvanas évek közepén, ahol a pénzügy szak mellett elvégeztem az informatikai szakot is. Néhány évvel később már túl voltam a szakközgazdász képzésen, majd a kétszintűvé váló bankrendszerben kereskedelmi banki gyakorlatot szereztem, a kilencvenes évek első részében eljutottam a felsővezetői szintig. Az ezredfordulót követő években a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a pénzügy és a minőségmenedzsment szakok elvégzéséről szóló MBA diplomát is szereztem.

 

A legtöbbet és legfontosabbakat ezidáig talán a közösségi bankká átalakítás során végzett közös munka során tanultam. Mára eljutottunk oda, hogy széles körben ismert, mi az a közösségi bank, milyen az értékalapú, etikus banki működés. Számomra ez az igazi siker, ez eddigi munkásságom kiemelkedő eredménye.

 

S még valami fontos az életemben: a család és a barátaim. Meg persze vannak különféle szabadidős elfoglaltságaim is, szeretek világot látni, autót vagy motorkerékpárt vezetni, sőt még műszaki dolgokat bütykölni is. Bár az időm nagy részét a munkám tölti ki, de emellett igyekszem a hozzám közel állókkal minél többet eltölteni. A család és a barátok adnak energiát és szeretetet, és arra mindig szükség van. Persze, igyekszem én is adni, amennyit csak tudok.