Így intézd pénzügyeidet koronavírus idején


Tippek és trükkök az egészségtudatos pénzkezeléshez

Legtöbbünk már számos óvintézkedést tett az elkövetkezendő időszak átvészelésére. Bevásároltunk, hogy ne kelljen kimennünk egy esetleges karantén alatt az utcára. Azok, akik meg tudják oldani berendezték otthoni dolgozó sarkukat és nekiálltak a távmunkának. Mások pedig lemondták tavaszi utazásaikat. Nem csoda, ha ennyi változás mellett, nem jutott eszünkbe pénzügyeink megreformálása.

Cikkünkben összeszedtünk néhány ötletet, melyek segíthetnek a találkozások számának csökkentésében, és egyben közösségünk egészségének megőrzésében.

1.     Intézd pénzügyeidet online

Otthonod kényelmében, a Netbankon keresztül számos ügyet el tudsz intézni. Megtekintheted tranzakcióidat, számlatörténetedet, utalásokat hajthatsz végre, nyithatsz online számlát. Ezeken felül pedig még számos dolgot intézhetsz, melyeket a következő néhány pontban részletesebben is kifejtük. 

2.     Fizess betéti kártyával készpénz helyett

Előnyösebb, ha bankkártyát használunk, amikor csak lehet, hiszen a készpénz átadása során feleslegesen érintkezünk egymással. Bankkártyánkat mindvégig saját kezünkben tarthatjuk, akár érintéssel is fizethetünk. Előnyünkre szolgálhat az is, ha a termékek személyes beszerzése helyett online rendelünk. Élelmiszereket, és számos patikából gyógyszereket is beszerezhetünk így.

3.     Fizesd be csekkjeidet online

Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha számláink eleve elektronikus formában érkeznek, azonban, ha ez nem így van, akkor is könnyedén kifizethetjük az esedékes díjakat otthonunkból. A MagNetnél a Netbank csekkbefizető funkciójával a csekken szereplő adatok rögzítésével, átutalási megbízást hozhatsz létre.

4.     Állíts be rendszeres átutalásokat

Itt az ideje, hogy beállítsd a havonta jelentkező azonos összeggel járó költségeid átutalását, mellyel elsősorban időt spórolhatsz magadnak, amit fordíthatsz magadra vagy családodra.

5.     Mondd le a nem szükséges előfizetéseidet

Az elkövetkező időszakban nem árt jobban odafigyelnünk kiadásainkra. Habár több időnk lehet az egyes streaming szolgáltatásokra, érdemes megvizsgálni, mik azok a szolgáltatások, amelyekért minden hónapban ezreket fizetünk, de nem vagy csak ritkán használjuk őket.

6.     Ne hagyd abba a takarékoskodást

Ha teheted, ne hagyd abba a takarékoskodást, a rendkívüli helyzetnek vége lesz egyszer, és később még jól jöhet a befektetéseinkből származó bevétel.

Jó megoldás lehet megtakarításaink növelésére, ha részt veszünk az Apránként Megtakarítási Programban, melynek során minden bankkártyával történő vásárlásod értékét 10, 100, vagy 1000 forintra kerekítjük, és a kerekítés különbözetét minden vásárláskor félrerakja Neked a rendszer.

7.     Állítsd be kit támogatsz betéti kártyáddal

Ebben az időszakban nagyon fontos a civil szféra támogatása is. Segítő bankkártyánk lehetőséget nyújt arra, hogy Mastercard betéti kártyád segítségével fontos társadalmi ügyeket karolj fel anélkül, hogy ez Neked pénzbe kerülne. Nem kell mást tenned, csak MagNetes kártyád használni vásárlásaid során, mi pedig automatikusan támogatjuk az általad választott társadalmi szervezetet.